Loop analyse

 

Aan de hand van de voetanalyse weet je wat voor een type voet een bepaald persoon heeft. Hierbij zijn een aantal belangrijke punten naar voren gekomen. Nu gaan we kijken of er een verschil is van de statische voet ten opzichte van de dynamische voet. Iemand kan in stand heel stabiel op zijn of haar voeten staan. Maar wanneer er een hogere belasting op deze voet ontstaat kan een voet totaal veranderen.

 

Belangrijk bij bijvoorbeeld wandelen of hardlopen is dat er een verschil is in hoeveel gewicht er op een voet komt bij iedere pas. Bij het wandelen is dit ongeveer 1,5 tot 2 keer het lichaamsgewicht. Bij het hardlopen kan dit 3 tot 4 keer het lichaamsgewicht zijn. Daarom is het belangrijk te weten hoeveel de voet belastbaar is. Door een loopanalyse op blote voeten te maken kun je zien hoe de afwikkeling is van de voet.

 

Verder kun je ook bekijken hoe de loophouding is. Wanneer het gaat om bijvoorbeeld een hardloper of een wandelaar wordt er ook gekeken naar de stabiliteit en afwikkeling van de desbetreffende schoen.