Over PodologiePraktijk.nl


Jos de Jager

Register(sport)podoloog

Jos is register(sport)podoloog en maandag en dinsdag aanwezig in Malden. In Nijmegen is Jos op woensdag en vrijdag aanwezig.

Graag wil ik me voorstellen op onze nieuwe site PodologiePraktijk.nl

 

Als register(sport)podoloog onder de naam Footsupport ben ik werkzaam bij PodologiePraktijk.nl in het Gezondheidscentrum De Kroonsteen in Malden en bij het Sport Medisch Centrum Papendal in Nijmegen.

Een hele tijd geleden heb ik de stap gemaakt om van mijn passie mijn beroep te maken. Destijds was ik zelf als atleet en hardlooptrainer actief bij de atletiekvereniging in Nijmegen. Met mijn ervaring als verkoper van hardloopschoenen heb ik me helemaal wijs gemaakt in de materie rond de voeten, de schoenen en de manier van lopen. Omdat ik me er nog meer in wilde verdiepen ben ik de opleiding van SportPodoloog en later ook als Podoloog gaan volgen. Vanuit de winkel werkte ik al met diverse disciplines samen zoals fysiotherapeut, sportarts, pedicure en zelfs met een voedingsdeskundige. Dit allemaal om de beste zorg voor de patiënt in huis te hebben. Nu een aantal jaren later is dit tot iets heel specialistisch uitgegroeid. Het maakt niet uit wie er bij mij komt. Een ieder heeft zijn specifieke klacht die op een bepaalde manier beoordeeld en behandeld moet worden. Stabiliteit en kracht zijn hierbij belangrijke graadmeters. Dat doe ik naar aanleiding van een uitgebreide voet-, schoen- en loopanalyse. Door te kijken naar de voetafdruk en de manier van lopen op blote voeten en met schoenen aan, controleer ik wat ik ben tegen gekomen tijdens de anamnese en het uitgebreide voetonderzoek. En het mooie is dat geen enkele voet hetzelfde is en dat een ieder daar op zijn of haar eigen manier op beweegt. Daarom blijft het voor mij een enorme uitdaging om voor iedere voet met de daarbij behorende problematiek de juiste oplossing te vinden. 


Liesbeth Dijkshoorn

Registerpodoloog

Liesbeth is registerpodoloog en aanwezig in Malden op woensdag, donderdag en vrijdag.

Als registerpodoloog van Podozorg ben ik werkzaam bij PodologiePraktijk.nl in Malden. Ik kijk naar de gehele beweging keten. Een voetklacht kan b.v. zijn oorsprong vinden in een beperking in de knie of heup of visa versa. Het in kaart brengen van beweging beperkingen in de wervelkolom, heup, knie en voet gerelateerd tot de klacht geeft een goed fundament voor de oplossing.

Mijn verleden ligt in de outdoor als in- en -verkoper en vertegenwoordiger van wandelschoenen. De juiste pasvorm van een schoen bij jouw voet maakt comfort. Hiermee worden veel klachten opgelost.

Overige klachten kunnen veel hinder geven bij wandelingen, hardlopen, dagelijkse activiteiten of werkzaamheden. Klachten in de knieën en rug kunnen een relatie hebben met jouw voeten. Ik ben gedreven om voet gerelateerde klachten uit te zoeken. Deze kunnen meestal goed behandeld worden.

Zou jij ook weer met vertrouwen en comfort willen lopen? Met plezier en toewijding analyseer ik jouw klachten zoals: voorvoet, enkel, peesplaat/ hielspoor, achillespees, knie, heup, rug, schouders, nek en houding klachten. En zal jou voorzien van vrijblijvend advies op maat.

Een normaal consult van ongeveer 45 minuten bestaat uit een uitgebreide anamnese, voet-, schoen- en loopanalyse. Aan de hand van dit onderzoek krijgt u een advies wat kan bestaan uit oefeningen, taping, orthese, schoenen advies, steunzool op maat of een doorverwijzing naar een andere discipline zoals b.v. fysiotherapie, osteopathie of pedicure.